Планинско колоездене

Велопарк Пампорово е парк за планинско колоездене, подходящ за мотористи от всички нива на опит. Различните му секции са с различна степен на трудност, вариращи от екстремни и напреднали до леки, което го прави идеален за смелчаци, които търсят добро предизвикателство или семейства за забавления на открито. Неговите 15 обозначени писти са с обща дължина 35 км, обсипани от начало до край с препятствия от ниво на трудност, подходящо за пистата, обрати и дървени конструкции и скокове. Велопаркът разполага още с тренировъчни писти, насочени към подобряване на уменията. 

Вело трасета

Стойките
Фамилно трасе "Стойките" е чудесен, средно интензивен маршрут подходящ за семейни разходки и каране от широк кръг от хора.


Малката стена
Игрива пътека, с интересни елементи, сингъл трак участъци, корени и 1-2 по-технични места клонящи към червена маркировка.

Езерата
Груба, но и същевременно много приятна за каране пътека, която ще ви отведе от другата страна на планината, като ако карате докрай можете да се отзовете чак в град Смолян.


Малина 
Натурално и грубо с богат избор на линии. Малина ще ви отведе в приказно красива гора с множество скали, корени и и други забавления.


Стената
Първото състезателно даунхил трасе в Пампорово, все още предизвикателно и интересно.


Single track до Пампорово
Игрива сингъл трак пътечка, която ще ви отведе от основната байк зона към центъра на курорта.

Кръгов маршрут "Язовира"
Зелен кръгов маршрут в парк Язовира, подходящ за всякакво ниво колоездачи. На място се предлагат и велосипеди.

Мургавец
Син маршрут, включващ натурален терен с интересни елементи  и горски път, който ще ви отведе до парк Язовира.

Чък Норис
Второто трасе за спускане в зоната на Пампорово, горната му част съвпада със състезателното даунхил трасе, приело множество международни състезания и шампионати.

The Flow
Игриво и забавно флоу трасе с множество скокове, виражи и други интересни елементи, задължително за посещение от всеки от средно напреднал нагоре

Езерата 2
Омагьосваща дива и приказна гора, натурални елементи и много удоволствие. Езерата 2 ще ви отведе от задната страна на планината при Смолянските езера.